top of page

Διαβάζουμε βιβλία μέσα στο ΚΥΤ Λέσβου

Το έργο της βιβλιοθήκης μας επεκτείνεται. Ξεκινήσαμε πρόσφατα τις "ώρες ανάγνωσης" για παιδιά που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου.


Αυτές οι συναντήσεις αφήγησης γίνονται δύο φορές την εβδομάδα. Κάτω από τη σκιά που προσφέρει η τέντα της βιβλιοθήκης μας, τα παιδιά μπορούν να "αποσυνδεθούν" για μια στιγμή από την πραγματικότητα και να ταξιδέψουν στον κόσμο των παραμυθιών και των βιβλίων ακούγοντας τον αφηγητή να διαβάζει παραμύθια και βιβλία με ιστορίες στη γλώσσα τους ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χρόνο τους για να χαλαρώσουν στα μαξιλάρια που βρίσκονται τριγύρω.

Αυτή την εβδομάδα, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Φαρσί και στα Γαλλικά και αφηγητές ήταν μερικοί από τους εθελοντές που εργάζονται στο #SafeHands. Ο Έλναζ, ένας υπέροχος εθελοντής που εργάζεται στο σταθμό 3 του #SafeHands, διάβασε "Ο άνθρωπος και η αλεπού" στα παιδιά που μιλούσαν περσικά, τα οποία άρχισαν να υποδύονται τα ζώα που εμφανίζονται στο βιβλίο. Ήταν υπέροχο να βλέπεις τα παιδιά να αλληλεπιδρούν με τα βιβλία: να φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες, να διαβάζουν και να αναπαράγουν διαφορετικά μέρη των παραμυθιών με τους φίλους τους.

Επιπλέον, σε κάθε συνάντηση εμφανίζονται νέα πρόσωπα, με τα παιδιά να το λένε στους φίλους τους ή να φέρνουν μαζί τους μέλη της οικογένειας για να συμμετάσχουν στη διασκέδαση. Εάν εσείς ή κάποιος γνωστός σας που φιλοξενείται στο ΚΥΤ Λέσβου, ενδιαφέρεται να φέρει μαζί τα παιδιά του, οι ώρες ανάγνωσης είναι την Τρίτη και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα, ξεκινώντας στις 3.00 μ.μ.


Με την αυξημένη ζήτηση για βιβλία, αυτή τη στιγμή ψάχνουμε να βρούμε βιβλία από Σομαλία για παιδιά και ενήλικες, περισσότερα βιβλία Φαρσί για ενήλικες και βιβλία εκμάθησης γερμανικής γλώσσας. Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε, μπορείτε να το υποστηρίξετε αυτή την ανάγκη μας, θα ήμασταν ευγνώμονες να το συζητήσουμε μαζί σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση library@asterias-starfish.org.


Όπως πάντα, εκφράζουμε ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους εσάς που στηρίζετε τη βιβλιοθήκη μας στη Λέσβο. Η υποστήριξη που λαμβάνουμε από εσάς και άλλους οργανισμούς και συνεργάτες, τα κάνει όλα δυνατά. Σας ευχαριστούμε.

bottom of page