Η ιστορία του Sharif

   Το όνομά μου είναι Sharif και είμαι πρόσφυγας στο νησί της Λέσβου στην Ελλάδα. Έφτασα στο νησί στις 26 Ιουλίου 2018. Έκτοτε ζω στο ΚΥΤ της Μόριας, που είναι ένα προσφυγικό στρατόπεδο εδώ στη Λέσβο, όπου η ζωή είναι πολύ δύσκολη.

   Είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να επιτύχω σημαντικά επιτεύγματα, σε τέσσερις μήνες. Χάρη στη βοήθεια του Boat Refugee Foundation, μπόρεσα να μάθω αγγλικά. Ήταν επίσης πολύ σημαντικό για μένα να μάθω Ελληνικά. Έτσι παρακολούθησα 3 μήνες μαθήματα στο Κέντρο Mosaik στη Μυτιλήνη. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρω μαθήματα που προσφέρουν ένα καλύτερο επίπεδο Αγγλικών, αφού είχα ήδη ολοκληρώσει όλες τις διαθέσιμες πιστοποιήσεις.

   Ευτυχώς συνάντησα τον Jure Poglajen, είναι οδοντίατρος από τη Σλοβενία, με τον οποίο γίναμε στενοί φίλοι. Ήξερε πόσο σημαντικό ήταν για μένα να συνεχίσω να μαθαίνω ελληνικά και αγγλικά. Αποφάσισε να με βοηθήσει, χρηματοδοτώντας έναν χώρο για μένα στο OpenSpace και τα εισιτήρια λεωφορείων μου για να μπορώ να έρχομαι όσο πιο συχνά γίνεται. Αυτό μου επέτρεψε να έχω πρόσβαση σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε ελληνικά και αγγλικά μαθήματα. Έρχομαι στο OpenSpace κάθε μέρα, και μου αρέσει το OpenSpace. Μου επέτρεψε να έχω μια μοναδική ευκαιρία να συνεχίσω να μαθαίνω. Τώρα χάρη στην προσπάθειά μου εδώ θα μπορώ να εγγραφώ ξανά στο Κέντρο Mosaik για τη δεύτερη ελληνική τάξη. Τώρα μπορώ επίσης να παρακολουθήσω τα ελληνικά μαθήματα στο One Happy Family Center.

   Μια μέρα ελπίζω να μπορέσω να γίνω μεταφραστής, όταν μπορώ και εγώ να μιλήσω άπταιστα αγγλικά και ελληνικά, όπως μιλώ τα Φάρσι και τα Ντάρι. Αυτό το όνειρο να γίνω μεταφραστής είναι σημαντικό για μένα, καθώς ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μην σε καταλαβαίνουν και να μην καταλάβεις άλλους. Ξέρω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω την  υπομονή και την αγάπη μου για τις γλώσσες για να βοηθήσω τους άλλους γύρω μου. Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια και την καθοδήγηση του φίλου μου Jure και την ευκαιρία να επισκέπτομαι το OpenSpace.

   Ελπίζω να σκεφτείτε να βοηθήσετε και να δώσετε αυτή την ευκαιρία σε άλλους σαν και εμένα που είναι πρόθυμοι να μάθουν και να ενταχθούν εδώ στην Ελλάδα. Προσφέροντας μόνο 60 ευρώ, μπορείτε να εξασφαλίσετε σε ένα νέο άτομο καλύτερη πρόσβαση στην γνώση για ένα μήνα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε υπολογιστή, της μετακίνησής του με λεωφορείο και των αναψυκτικών.