Ένας κόμβος ευκαιριών

Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε το OpenSpace!!! OpenSpace! Ένας κόμβος ευκαιριών

    Ο Αστερίας εργάστηκε πολύ σκληρά για να φέρει εις πέρας το νέο αυτό έργο. Ξεκινήσαμε επίσημα στις αρχές Μαρτίου 2019. Είναι ο πρώτος χώρος συνεργασίας στη Λέσβο: ένας χώρος όπου η συνεργασία, οι τηλεδιασκέψεις και οι ανταλλαγές ιδεών συμβαίνουν καθημερινά. Ο χώρος είναι ανοιχτός σε φορείς, επαγγελματίες και ιδιώτες για σεμινάρια, παρουσιάσεις, συναντήσεις, διαλέξεις, τηλεδιασκέψεις, εργαστήρια και μαθήματα.

Το OpenSpace βρίσκεται στο κέντρο της Μυτιλήνης στην Τυρταίου 4, κοντά στην οδό Ερμού.

  Δράσεις που έγιναν στον χώρο μας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2019

    Μάθημα Yoga για τις γυναίκες  πρόσφυγες από την Angela Farmer

    Στις 7 Μαρτίου 2019, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας, ο Αστερίας είχε έναν πολύ ιδιαίτερο επισκέπτη στο OpenSpace. Η Angela Farmer, γνωστή καθηγήτρια της Γιόγκα, έδωσε μια συνεδρία τριών ωρών σε δεκαπέντε γυναίκες πρόσφυγες. Το κύριο θέμα της ημέρας ήταν πώς να αισθάνεσαι ασφαλής στον προσωπικό σου χώρο αποκτώντας επαφή με τη γη. Οι περισσότερες από τις γυναίκες ήταν νεαρές, χήρες, που ζουν σε μια μη προστατευμένη περιοχή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου χρειάζονται ιδιαίτερα δεξιότητες αυτοάμυνας.


    Το ReFOCUS Media Lab μας παρουσίασε τα PORTALS

    Στις 8 Μαρτίου, το OpenSpace φιλοξένησε το ReFOCUS Media Lab σε συνεργασία με το Shared Studios, το οποίο παρουσίασε το διεθνές δίκτυο γνωστό ως Portals. Με πάνω από 40 στον κόσμο και μόνο 3 στην Ευρώπη. είναι ένα μεγάλο προνόμιο να το φιλοξενήσουμε. Η πρώτη στην Ελλάδα, η πύλη της Λέσβου συνδέθηκε ζωντανά με φοιτητές στο Χεράτ του Αφγανιστάν με τον ιδρυτή του δικτύου Amar Bakshi στη Νέα Υόρκη και με τους ακτιβιστές των γυναικείων δικαιωμάτων του Fondo Semillas στην πόλη του Μεξικού. Η εκδήλωση έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό και η εμπειρία των παρευρισκομένων ήταν πρωτοφανής: συζητούσαμε και ανταλλάσσαμε απόψεις με τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα νιώθαμε ότι βρισκόμαστε μαζί τους στο ίδιο δωμάτιο. Ήταν καταπληκτικά.


     Portal και φαγητό      Η 21η Μαρτίου ήταν μια πολύ ευχάριστη βραδιά που συνέδεσε για δείπνο τη Μυτιλήνη με μια άλλη πύλη, το Tempe της Αριζόνα, όπου οι δάσκαλοι από την Ελλάδα κάθισαν «στο ίδιο τραπέζι» με δασκάλους και μαθητές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και τα δύο τραπέζια ήταν γεμάτα ελληνικό φαγητό.

Συνεχίζουμε να έχουμε τακτικά γεγονότα στο Portal (Πύλη) και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να συμμετάσχουν.


     Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης      Ένα 3ωρο σεμινάριο για τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της εφηβείας δόθηκε από 3 δασκάλους από το Μουσικό Σχολείο της Μυτιλήνης για τους μαθητές του γυμνασίου τους για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες.


    Παρουσίαση του TCTSY – Trauma Sensitive Yoga από την Jemma Moody      Η Trauma Sensitive Yoga, που ονομάζεται TCTSY, είναι μια σωματική πρακτική για όσους υποφέρουν από τραυματικό άγχος, διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και άλλες συναισθηματικές καταστάσεις, όπως άγχος και κατάθλιψη.

     Στις 5 Απριλίου, το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο OpenSpace και οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν σε μια σειρά από φυσικές δραστηριότητες και κινήσεις.


    Εβδομαδιαίες συνεδρίες Yoga από τη Βασιλική Μιχαλέλη      Από την επίσημη έναρξη του OpenSpace, μια συνεδρία 2 ωρών γιόγκα λαμβάνει χώρα κάθε Παρασκευή το απόγευμα. Μέχρι σήμερα, η Βασιλική συνεχίζει να μαθαίνει μέσα από το έργο της και πιστεύει ότι η Αγάπη και η Ειρήνη ξεκινούν από μέσα μας.

     Η Βασιλική δίνει επίσης μια 4ωρη συνεδρία για τη διδασκαλία του μασάζ για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αυτή τη δεξιότητα. Αυτό έχει διάρκεια 3 μηνών.

     Άλλες δραστηριότητες

  1. Το One Happy Family βρίσκεται στον χώρο μας για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις της και για διάφορα εργαστήρια

  2. Το Low-Tech Lab Greece χρησιμοποίησε τον χώρο για συναντήσεις και συνεργασία

  3. Η Drop in the Ocean βρίσκεται στο OpenSpace για τις συναντήσεις της

  4. Το Refocus εργάζεται στο OpenSpace και καθημερινά συγκεντρώνει τους μαθητές του για να παρακολουθήσουν μαθήματα φωτογραφίας και κινηματογράφου

  5. Ιδιώτες επισκέπτονται το OpenSpace για να εργαστούν ή να μελετήσουν σ” ένα ήσυχο περιβάλλον

  6. Μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες διοργανώνονται τακτικά από τον Αστερία για να ενδυναμώσουν τις γυναίκες

    Πολλά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Ως ένα OpenSpace, είμαστε ανοιχτοί σε δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μάθουν, να εξελιχτούν και ακόμη και να είναι ο εαυτός τους.

    Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που περιλαμβάνει συνεργασία και μάθηση. Μην διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας όλες τις ιδέες σας, ακόμα και αυτές που φαίνονται περίεργες. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τις ιδέες σας και να σας βοηθήσουμε να τις φέρετε στον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το info@openspace.work Το OpenSpace είναι ένα έργο του Αστερία www.asterias-starfish.org

Recent Posts

See All